Touch For Health (TFH)

Energie en meridianen

Bij lichamelijke, emotionele en/of mentale ongemakken of ziektes zijn er energetische blokkades in het lichaam. Uw lichaam heeft verschillende energetische systemen, waaronder de meridianen. Hiervan zijn er 14 per persoon en elke meridiaan is gelinkt met een of meerdere spieren en ook met een of meerdere organen/klieren etc. Idealiter stroomt de energie in deze meridianen vrij en in een bepaalde richting (afhankelijk van de meridiaan zelf), in dat geval bent u volledig gezond en wel. Toch kunnen deze geblokkeerd raken, met lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten tot gevolg.

Geblokkeerde meridianen

Een blokkade in een meridiaan kan ontstaan door een spier die vastzit of samengetrokken (wat kan gebeuren door fysieke overbelasting, telkens dezelfde beweging te doen of houding aan te nemen, een verkeerde beweging te doen of door emoties of mentale uitdagingen, stress, …). De grootste boosdoener voor geblokkeerde energie is stress. Als de energie in een meridiaan niet meer goed kan stromen, verkeerd stroomt of zelfs helemaal niet meer stroomt, dan gaan de organen/klieren/… die met deze meridiaan gelinkt zijn ook niet meer optimaal functioneren – ze krijgen niet meer genoeg levensenergie. De gevolgen kunnen erg uiteenlopen, maar hangen altijd samen in het lichaam-geest-ziel-systeem.

1 geheel: holistisch

Andersom kan het ook, dat het lichamelijk, emotioneel of mentaal begint en zo de meridianen en het hele energetische systeem overhoop gooit. Alles is namelijk 1 geheel. Lichaam, geest en ziel beïnvloeden elkaar voortdurend. Een blokkade bij een van deze drie kan, indien niet behandeld, problemen geven bij een of beide van de overige. Bij een burn-out zijn alle drie compleet uit balans.

Gelukkig kan men door middel van de energieën te bewerken ook de rest (lichaam-geest-ziel) beïnvloeden en zo weer het zelfhelend vermogen van het lichaam aanspreken. Dit kan o.a. met Touch For Health.

Touch For Health

Touch For Health is een methode om energieblokkades op te sporen en deze op te heffen. Dit gebeurt dmv spiertesten. De spieren zijn een soort feedbackmechanisme: ze kunnen niet liegen, dus ze zijn innerlijke leugendetector. Eens men weet waar de blokkades zich bevinden, kan men ze met verschillende technieken opheffen.

Neurovasculaire punten en chakra’s

We kunnen de energieën van de meridianen terug verbeteren door neurovasculaire punten te stimuleren. Deze punten zijn op hun beurt weer gelinkt aan een bepaalde chakra. Tijdens mijn aura- en chakratherapie kan ik chakra’s die uitgeput zijn weer aanvullen door de neurovasculaire punten die ermee verbonden zijn aan te raken, erop te drukken, ze te masseren of erop te tikken. Op die manier krijgt de meridiaan die daar weer aan gelinkt is energie, waardoor de zelfhelende kracht in gang kan schieten.

De energie gaat dus weer stromen, uw lichaam kan weer haar eigen zelfhelend vermogen inzetten, uw chakra’s gaan weer optimaal functioneren en uw energetisch potentieel wordt gezuiverd en verhoogd. Dit verbetert dan ook uw organen, lichamelijke klachten en zal energetische problemen verminderen (ze gaan mogelijks zelfs helemaal weg).

Basis TFH bij Munira’s ChildsPlay

In mijn praktijk kan ik maar een fractie van de TFH methode toepassen, als onderdeel van de aura- en chakratherapie. Deze basiskennis is op dit moment voldoende om mooie resultaten te boeken. Toch wil ik later een een volledige opleiding TFH volgen (of samenwerken met iemand die deze opleiding heeft afgerond) voor nog meer en diepere effecten.

Disclaimer

TFH is geen vervanging voor een reguliere medische behandeling. Raadpleeg indien nodig een arts. U bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het welzijn van uw lichaam, geest en ziel.

Veel liefs,
Munira