Verander je standaard ademhaling en verander zo je leven en vice versa

Hoe je ademt, is hoe je leeft. Je adem zegt veel over jezelf. Verander je standaard ademhaling en verander zo je leven. Dat werkt ook andersom, dat merkte ik maandag 7 juni 2021.

Die dag merkte ik voor het eerst sinds januari, toen ik meer leerde over ademwerk en ‘body themes’, me bewust werd van hoe mijn standaard ademhaling is, dat het is veranderd. Plots, uit het niets en ik voelde het onmiddellijk.

Na mijn uitademhaling stopte/stokte mijn adem altijd (ontspannen, dus niet geforceerd) en duurde het minstens 3 seconden (soms meer dan een halve minuut, onbewust, tot ik ademnood voelde) voor ik weer ‘kon’ inademen. Dat was eigen aan een van mijn 2 ‘body themes’ heb ik toen ontdekt.

De cover van het mini e-boek ‘Ademwerk & Body Themes’ dat je bij de gratis anti-stress challenge krijgt. Klik op de afbeelding om mee te doen bij de volgende ronde.

Sinds januari doe ik de coherentie-ademhaling: 5 seconden in, 5 seconden uit, zonder pauzes, gedurende 5 minuten. Via de neus uiteraard en buikademhaling. Kort na zo’n mini-meditatiesessie verandert mijn ademhaling weer naar het gewone ritme waarbij de pauze tussen uit en in aanwezig is. Omdat ik dan niet meer bewust de ademhaling aanstuur.

Je ademhaling is namelijk iets dat gewoon gebeurt, je hoeft er niet bij na te denken. Het is dan ook een reflectie van je onbewuste geest. Zit je (al dan niet onbewust) vol angst? Dan is je adem angstig en houdt dat je onbewuste angstige staat van zijn ook mee in stand, tot je bewust met je adem gaat werken om je systeem te kalmeren.

Cover van mijn e-boek in wording ‘Ademwerk. Hoe je ademt is hoe je leeft.’ Klik op de afbeelding om op de hoogte gehouden te worden van de vooruitgang van het boek.

Gisterenochtend werd ik wakker en merkte opeens dat mijn ademhaling niet meer stopte/stokte na een uitademhaling. Alsof een blokkade was opgeheven. Ik merkte het omdat het effect van die verandering letterlijk voelbaar was. Je ademhaling is namelijk een deel van jezelf en als je dat verandert, verander je ook jezelf, vandaar de titel: verander je standaard ademhaling en verander zo je leven. Andersom geldt het ook: als je jezelf verandert, zal je adem automatisch volgen.

Doorheen de dag merkte ik wel dat het oude patroon nog wel wat aanwezig was, maar mijn ademhaling verliep vlotter dan ervoor.

Komt het door maandenlang minstens 1x per dag de coherentie-ademhaling te doen? Of doordat ik 1 juni ben begonnen met een ademwerkcursus waar ik ook elke dag een ademhalingsmeditatie van doe? Of door de lichaamstherapie die ik vorige week kreeg (triggerpointmassage en Bowentherapie)? Misschien komt het door de combinatie? Geen idee.

In elk geval voelde ik die ochtend weer een ‘koude laag’ over mijn huid, wat ik voor het eerst midden 2018 of begin 2019 voelde na de Bowentherapie of na de Progressieve Spierrelaxatie van Jacobson icm de Autogene Training. Het zou mijn celgeheugen zijn dat werd ‘gekuist’, gereset, veranderd.

Er worden weer nieuwe lagen van de ‘ui’ afgepeld. Ik voel me sinds vorige week ook echt anders. Én ik heb een keuze gemaakt die impact had op mijn toekomst, een ‘ik kies voor mezelf’-keuze, een toekomst waar ik me beter bij voel ipv vol onzekerheden, angst en stress, een toekomst waarbij er veel meer mogelijkheden blijven.

Letterlijk en ook figuurlijk meer ‘ademruimte’. Een van de 3 pijlers van mijn holistische praktijk.

Wil jij ook meer ‘ademruimte’ in je leven? Stress verminderen met simpele ademhalingstechnieken? Zowel preventief, als in het moment zelf of erna? Op 1 minuut en 16 seconden je spijsvertering weer op gang brengen, ondersteunen en zo meer uit je voeding halen? Wil je op 2 minuten tijd diepe ontspanning kunnen ervaren en ondervinden wat daar nog meer mogelijk mee is? Wil je je volle longcapaciteit kunnen benutten?

Doe dan mee met de gratis anti-stress challenge. De eerste officiële ronde start op 1 juli. Je kan je nu al inschrijven, je krijgt de opnames via mail en we hebben een privé Facebookgroep om ervaringen te delen, vragen te stellen, extraatjes te ontvangen enz.

In tussentijd, dus tegen 1 juli krijg je 1x per week een mailtje met enkele interessante, gratis aanbiedingen van anderen die in lijn liggen met wat we aanbieden en waar je al wat aan kan hebben tegen dat we starten. We hebben zelf niets aan het delen van de aanbiedingen, jij wel.

Wil je wat meer info over de gratis challenge? Die kan je vinden op de pagina over de gratis anti-stress challenge.

De juiste ademhaling veranderde mijn leven en ik gun het jou ook van harte! Daarom heb ik deze challenge gemaakt. De testpersonen lieten alvast weten dat ze meer inzichten hebben gekregen hierdoor en dat het ook hen wel degelijk hielp hun stress te managen en te verminderen. Ze gebruiken nu nog steeds de technieken die aan bod kwamen in stresssituaties of preventief elke dag. Hoe mooi is dat? 😍 Hier doen we het voor! Verander je standaard ademhaling en verander je leven!

Spread the word. Het kan alleen maar jouw leven of dat van een ander veranderen 😜

Veel liefs,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.