Kalmeer je overprikkeld zenuwstelsel – gratis e-boek

Als extreem hooggevoelig iemand stond mijn zenuwstelsel 3 jaar geleden op springen. Mijn therapeute zei: ‘stop met alle energetische zaken, anders werk je de therapie tegen en brand je je energiebanen door.’ Je energiebanen doorbranden is iets dat je zéker niet wilt. ‘Kalmeer je overprikkeld zenuwstelsel’ was dus de boodschap.

Ik mocht geen enkel energetisch werk meer doen, geen yoga, geen Energy Medicine, … niks meer. Alleen ademen, aarden en beschermen, rusten en de therapie z’n werk laten doen. Dat was zeer moeilijk voor iemand die altijd maar door wilt gaan, bezig is met 10 dingen tegelijk en zich schuldig voelt wanneer ze even niets doet.

Laatste druppel

De laatste druppel kwam 2 jaar geleden bij de QuintSysteme: nog geen 5 minuten en 3 analyses verder lag ik lijkbleek en compleet uitgeput plat. De stromen kwamen hard binnen. Ongezien. En frustrerend. Ik ging er namelijk naartoe om meer te weten te komen over waarom ik niet de energie had die ik op die leeftijd zou moeten hebben (nooit gehad trouwens in m’n leven), alsook over waar mijn lichaam niet tegen kan qua voeding en andere zaken. Met 3 globale analyses ben je niet vet. Burn-out kwam eruit. Maar dat kon betekenen dat ik een burn-out had op dat moment of heb gehad (dat klopte ook) en dat het nog wat in m’n systeem zat. De andere 2 analyses weet ik niet meer. De bedoeling is om steeds diepere analyses te doen die steeds meer toespitsen op waar er een energetische disbalans zit in het systeem.

‘New me’

Over de jaren heen leerde ik wel aan zelfzorg doen: eerst voor mezelf zorgen voor ik anderen kan helpen, rusten wanneer m’n lichaam aangeeft dat het nodig is, grenzen aangeven …

Na m’n Santiagoavontuur voelde m’n energetisch systeem compleet anders aan. Het was helemaal tot rust gekomen. Het was dan ook een sociale (media) detox, veel in de natuur zitten, een intensieve workout elke dag, enz.

M’n energetisch systeem raakt nog steeds snel overbelast, maar ik heb wel voldoende tools in huis om dat weer om te keren. Bovenstaande tips en vele andere deel ik in dit gratis e-boek “Kalmeer je overprikkeld zenuwstelsel”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.