Munira’s ChildsPlay

Holistische coaching therapiepraktijk

5 gratis anti-stress ademhalingsoefeningen + bonusoefening

 

Wanneer je je aanmeldt voor de Gratis Anti-Stress Challenge, krijg je 5 gratis ademhalingsoefeningen en een bonusoefening toegestuurd die jouw stressniveau zullen laten dalen. Je krijgt hierdoor ook weer meer voeling en verbinding met je lichaam en jezelf. Hoe meer je je met jezelf kunt verbinden, hoe beter je je ook weer met jouw buitenwereld kunt verbinden (partner, kinderen, familie, vrienden en andere relaties).

 

 

Kort, simpel, effectief

De 5 ademhalingsoefeningen zijn kort, simpel maar wel effectief als je ze dagelijks minstens 1 keer toepast. We hebben ze opgenomen in de vorm van mini-begeleide meditaties waarin je leert hoe je ze doet en ze dagelijks kunt inzetten. Je komt te weten hoe je ademt in het dagelijkse leven, je leert de juiste ademhaling aan die stress afbreekt, de krachtig ontspannende 10x techniek, de korte 4-7-8 techniek, de coherentie ademhaling en als bonus een centrerende techniek om gebruik te maken van jouw volledige longcapaciteit en om je eigen centrum terug te vinden.

 

Extra’s

Na de challenge krijg je nog 3 extra’s:

 

 1. link naar een gratis ademsessie van Michael Stone
 2. link naar de gratis Breath Hold Challenge van Stig Severinsen (3 oefeningen op 5 dagen, met inzichten erbij en elke maand kans op gratis zijn ademcursus te winnen) 
 3. onze eigen vervolg challenge met de 2 andere anti-stress fundamenten

De aanbiedingen van de 2 mannen liggen in lijn met de challenge. Hier hebben we zelf geen baat bij.

 

Voordelen

Hoe ontvangen?

 

Schrijf je in via de onderstaande knop met je naam en e-mailadres.

Privé Facebookgroep live begeleiding

 

We hebben speciaal een privé Facebookgroep aangemaakt voor deze challenge. Daarin beantwoorden we vragen, onduidelijkheden, ook via live video’s. Je kunt daar ook al feedback geven tijdens de challenge zelf.

 

NOTA MEI 2022: geen live begeleiding meer voor onbepaalde tijd

 

Voor onbepaalde tijd is het niet mogelijk in de FB-groep te komen en live begeleiding + troubleshooting te krijgen. Onze focus ligt momenteel op het begeleiden in het 4-maanden traject ‘Leven zonder acne’.

 

Je kan nog wel de mails met oefeningen aanvragen en het zelfstandig bijhouden.

 

Maar ook daar, mocht je problemen ondervinden met de mails of oefeningen, kunnen wij je niet helpen.

Elke nieuwe BEGELEIDE ronde begint altijd op een 1e van de maand zodat iedereen samen kan beginnen, wat zorgt voor groepsgevoel.

 

Spam? Nee! 8 mailtjes en gedaan 🙂

We houden ook niet van spam en hebben geen tijd of inspiratie om elke week voor de rest van ons leven een mail in jullie mailboxen te krijgen. Het enige wat je krijgt van ons zijn 8 mails:

 

 1. Welkomstmail met de opzet van de challenge, link naar FB-groep & e-boek bij de challenge
 2. Startmail met de 1e oefening
 3. 1e ademhalingstechniek die stress verlaagt
 4. 2e ademhalingstechniek ’10x’ voor diepe ontspanning op 2 minuten tijd
 5. 3e ademhalingstechniek ‘coherentie ademhaling’ voor vitaliteit verhoogde harstlagvariabiliteit (hoe groter verschil in hartritme tussen in- en uitademen hoe veerkrachtiger je bent)
 6. 4e ademhalingstechniek 4-7-8 ter voorbereiding spijsvertering en ter ondersteuning spijsvertering na het eten
 7. Bonus ademhalingstechniek voor vol adempotentieel en tot jezelf te komen
 8. Afsluitende mail (evaluatie, kans op bundel winnen, kortingscode en feedback) + cadeautje bij review, voorstel voor gratis 2 vervolgoefeningen en de links naar de aanbiedingen van de 2 mannen hierboven

Indien je niet ingaat op de gratis 2 vervolgoefeningen, stoppen de mails.  Indien je ze toch wilt, krijg je een extra mail met dezelfde opzet als bij de challenge, 2 mails met de 2 oefeningen en een definitief afsluitende mail. Niets meer, niets minder. Basic, zoals de oefeningen zelf.

 

 

1. Voor wie en wat is deze challenge?

 

 

Deze challenge is gemaakt voor zij die lijden onder stress, chronische stress, angstaanvallen en hyperventilatie, met de bedoeling om de symptomen te helpen verlichten. Mogelijks kunnen deze basisoefeningen ook het welzijn van mensen die in een depressie zitten verbeteren. Let wel dat deze resultaten niet gegarandeerd zijn omdat iedereen anders is. Maar wat wel interessant om te weten is, is dat wij van Munira’s Childsplay ook al deze bovenstaande problemen hadden, maar dat ze dankzij onze ademhaling alleen al – wat we dus elke dag consequent even heel bewust maakten – verdwenen zijn. Tot op de dag van vandaag blijven we deze oefeningen doen omdat we weten wat het voor ons doet.

 

 

Wetenschappelijk bewijs

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat onze ademhaling stress kan aanmaken, maar ook stress kan doen dalen en zelfs laten verdwijnen. Er bestaan al duizenden jaren duizenden verschillende ademhalingstechnieken, met elks hun eigen effecten op ons lichaam en onze geest.

 

 

*Stress verlagen met alleen ademhalingstechnieken?*

In 2018 hebben we consistent elke dag maar 1 van deze oefeningen (die van dag 2) blijven doen in de ochtend en avond. Na verloop van tijd merkten we een groot verschil in onze stressniveau met enkele weken ervoor. De cursus waarin dit voorkwam was maar 10 weken en ongeveer halverwege konden we zelfs een angstaanval met die techniek de kop indrukken. Dus met 5 verschillende technieken heb je alvast meer in huis dan wij toen hadden 😉

 

 

*Diepe ontspanning met alleen ademhalingstechnieken?*

Op de juiste manier ademhalen verlaagt niet alleen je stress, maar kan je ook in een diepe ontspanning brengen. Zo diep zelfs dat we letterlijk voelen (in hoofd en lijf) wanneer we in een andere staat van bewustzijn terecht komen (wat veel mogelijkheden biedt, die momenteel te ver gaan voor deze challenge). Dat wil zeggen dat de hersengolven een andere frequentie hebben gekregen.

 

 

*Ontspanmodus = herstelmodus / helingsmodus*

Je kan niet in diepe ontspanning terechtkomen als je lichaam in vechten-vluchten-verstijven-modus (stress dus) zit (sympathetisch zenuwstelsel). Je parasympathetisch zenuwstelsel, waarbij de vaguszenuw een grote rol speelt (verbindt ook darmen met de hersenen), wordt pas actief als je stressniveau genoeg gedaald is. Eens je je sympathetisch zenuwstelsel hebt gekalmeerd en het parasympathetisch zenuwstelsel actief is, kan je lichaam herstellen (o.a. van de stress) en helen.

 

 

*Chronische stress*

Je lichaam komt namelijk pas aan herstellen en helen toe als al het ‘gevaar’ geweken is. Het heeft geen zin je lichaam te herstellen en te helen als je moet rennen voor je leven van de figuurlijke leeuw. Alles wat niet bijdraagt aan het jezelf in leven houden op zo’n moment, ligt plat. Als je gedurende langere tijd voor die figuurlijke leeuw aan het vluchten bent, eist het zijn tol op je hele lichaam en geest. Als je er al jaren mee zit, zal het ook langer duren vooraleer je al die opgeslagen stress (en trauma) uit je lichaam én geest allemaal hebt losgelaten.

2. Waarom maakten we deze challenge?

 

De eerste ademhalingstechniek (niet de 1e oefening dus!) was een groot cadeau van onschatbare waarde, wat ons leven voor altijd heeft veranderd in de positieve zin. Omdat wij het ieder ander gunnen om te leven i.p.v. te overleven, om open te bloeien i.p.v. te verwelken of weg te kwijnen, omdat wij welzijn voor iedereen willen, hebben we deze oefeningen opgenomen, zodat je kan leren hoe je ze ook kunt doen en er de vruchten van kunt plukken. Als bonus daarbovenop geven we in deze bijlage meer informatie over de oefeningen om meer context te geven, om uit te leggen hoe het werkt en hopelijk motiveert dit je nog meer om ze dagelijks ook echt te doen.

 

Onze missie

Onze missie is namelijk de levenskwaliteit van mensen verbeteren door hen allereerst terug in contact te laten komen met zichzelf en door hen te begeleiden hun kern terug te vinden. Dit gaat pas wanneer we ons even terugtrekken uit de dagelijkse stress. Stress blokkeert namelijk alles. Als we ons terug écht kunnen ontspannen, staat de deur naar onszelf open. Deze oefeningen vormen daar de basis van, omdat ze stress verminderen tot zelfs afbreken. Kom opnieuw thuis in je lichaam, word je bewust van je gedachtes en emoties, alsook van energie (die van jezelf en van je buitenwereld).

 

Vanbinnen naar buiten toe

Gun je lichaam en geest deze korte momenten van pure, innerlijke rust. Hoe meer mensen dit leren te doen, hoe meer mensen opnieuw verbinding met zichzelf kunnen leggen. Dit heeft automatisch invloed op de rest van hun omgeving. Je kan pas echte verbinding maken met anderen en je buitenwereld, als je een goede, stevige verbinding met jezelf hebt. Alles begint namelijk vanbinnen uit, naar buiten toe.

 

3. Jouw leven, jouw verantwoordelijkheid

 

Het is niet omdat dit ons leven ingrijpend heeft veranderd door de symptomen van de bovengenoemde problemen te laten verdwijnen, dat we achteraf niet naar een ‘reguliere’ therapeut zijn gegaan om de oorzaak van de problemen aan te pakken. We raden je daarom ten zeerste aan om een geschikte dokter, therapeut of coach te vinden die je kan helpen tijdens of na deze challenge, indien je er nog geen hebt natuurlijk. Wij van Munira’s Childsplay zijn niet verantwoordelijk voor eender welke gedachtes, emoties, gevoelens je heeft, eender welke keuzes je maakt of eender welke acties je onderneemt. Dat is volledig jouw eigen verantwoordelijkheid.

 

Gun jezelf dit onbetaalbare cadeau

Het is ook jouw eigen verantwoordelijkheid om consequent te zijn en deze oefeningen echt élke dag te doen zodra je ze krijgt en leert hoe je ze kunt doen. We zullen je niet controleren om er zeker van te zijn of je je al dan niet aan deze belofte (die je nu met jezelf bent aangegaan) houdt. We gaan ervan uit dat je iets wil veranderen in je leven en dat je de wil hebt om hier ook zelf iets aan te doen. Er zal namelijk alleen maar verandering ontstaan als je zelf iets (in jezelf) verandert. Ook Einstein heeft dit gezegd: Waanzin is telkens weer hetzelfde doen en iedere keer iets anders verwachten.

4. Verander je leven in 3 weken

 

 

In minder dan een maand zul je alle basistechnieken aanleren die je op zo kort mogelijke tijd het meeste vooruitgang laten boeken. Na 3 weken zou je al verschil kunnen opmerken, tenzij de blokkades te diep zitten. Als je na 3 weken nog geen verbetering opmerkt aan je lichaam of in je emotionele/mentale staat tijdens de oefeningen zelf (zie de signalen waarop je kunt letten in de eerste oefening), is je stress mogelijks te hoog en heb je meer nodig dan alleen ademhalingsoefeningen.

 

 

In dat geval is aarden extreem belangrijk en jezelf leren beschermen een must. Hoe meer negatieve energie je kunt afvoeren naar de aarde en hoe meer prikkels je kunt vermijden, hoe meer je lichaam tot rust kan komen. Je kunt je inschrijven voor de 2 extra oefeningen (aardings- en beschermingsoefening) op het einde van de challenge. In de laatste mail plaatsen we de link voor wie daaraan wil meedoen.

 

 

*≠ 3 weken en klaar ermee*

Verwacht geen wonderen op maar 3 weken tijd (maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit), dus aub, bezie dit niet als een challenge waarbij je het 1 keer volgt, stopt wanneer het gedaan is en voor de rest niets meer doet met de technieken. Zo werkt het niet. Ons doel met deze challenge is om je technieken te leren kennen die naast stressvermindering ook andere effecten hebben, zodat je die tools kunt inzetten op de gepaste momenten of in de gepaste situaties, voor de rest van je leven.

 

 

Levenslang toegang tot alle opnames

De opnames zijn te koop (apart en ook als bundel met een extra ademhalingstechniek) op onze website voor wie toegang wilt blijven houden nadat de challenge afgesloten is. Wie tot het einde raakt, krijgt zelfs een kortingscode van maar liefst 50%! Je kan de bundel + extra ademhalingstechniek zelfs winnen, daarover verderop meer informatie.

 

 

a) Interactieve Facebookgroep

 

Deze gratis challenge is interactief. Dit wil zeggen dat we actief contact met jullie willen leggen, op die manier blijft deze challenge persoonlijk en krijg je ook begeleiding i.pv. gewoon droge mails met een opname. We doen dit d.m.v. een Facebookgroep. Je kan je aanmelden via de link die je krijgt in de mail en in de bijlage.

 

 

In de groep

 • plaatsen we bij elke nieuwe techniek een post waaronder je je ervaring(en) kan delen,
 • een andere post waaronder je je vragen over een specifieke techniek kan stellen (niet via mail of privébericht sturen, zo bewaren we het overzicht en hebben de anderen er ook wat aan),
 • gaan we live om de vragen te beantwoorden,
 • plaatsen we een extra mini-bonus op de 2e dag en
 • delen we enkele interessante artikels die te maken hebben met ademwerk.

Je kan uiteraard de challenge puur en alleen via de mails volgen, maar dan mis je onze persoonlijke touch, de mogelijkheid om vragen te stellen (zie redenen hierboven), de mini-bonus, de extra leesvoer, alsook de kans om het cadeau te winnen (zie verderop voor meer info).

 

*Momenteel geen live begeleiding in de FB-groep, voor onbepaalde tijd vanaf mei 2022*

 

 

b) Integreer het in je dagelijkse leven

 

Het is de bedoeling dat je de korte, simpele oefeningen in je dagelijks leven integreert. Gewoontes hebben namelijk tijd nodig om zich te vormen. Het is ook altijd beter om met kleine stapjes nieuwe gewoontes te kweken. Indien je in één keer teveel verandering in je dagelijkse routine inbrengt, is de kans groot dat de nieuwe toevoegingen al na enkele dagen zullen verwateren.

 

 

Minstens 1 keer per dag, leer het zelf doen en maak het je eigen

 

Het is onze wens dat je deze oefeningen elke dag toepast, minstens 1 keer, liefst 2 of meerdere keren, naargelang de oefening en persoonlijke behoefte. Hoe meer je oefent en hoe consequenter je daarin bent, hoe beter het resultaat zal zijn en hoe sneller je de vruchten ervan kan plukken. De opnames duren niet lang (behalve de laatste, de bonus) en eens je weet wat je moet doen en het onder de knie hebt, kun je het op een wip en een knip voor elkaar spelen. Het is ook de bedoeling dat je na verloop van tijd deze oefeningen kunt toepassen zonder naar de opnames te luisteren. Indien je regelmatig oefent, weet je op den duur wat je precies moet doen, in welke volgorde en hoe lang.

 

 

*leg de lat niet te hoog*

Blijf dus na deze challenge 1 à 2 oefeningen doen waar jij het meeste mee resoneert en maak er een gewoonte van. Daarna kan je er andere aan toevoegen of ruilen en zo merken wat het op langere termijn voor je doet. Als je ze allemaal tegelijkertijd elke dag wilt blijven doen, dat hou je niet vol, zelfs wij niet.

 

 

Magische 21 dagen

Als je een of meerdere van de ademhalingstechnieken toepast gedurende 21 dagen of meer (liefst voor de rest van je leven), dan is het verschil normaal gezien duidelijker merkbaar. Nieuwe gewoontes kweken en het afbreken van chronische stress (met depressie, angst, burn-out en/of hyperventilatie tot gevolg) hebben namelijk voldoende tijd nodig. Wetenschappelijk onderzoek stelde hiervoor 21 dagen vast. Zelf zijn we ook benieuwd of je na deze 3 weken ook al een verbetering zult kunnen waarnemen, al dan niet via de online zelftest.

 

 

Fundament en bouwstenen

Je blijft de eerste techniek (niet oefening 1) toepassen, ook al komt er een tweede, derde, vierde en vijfde oefening bij in de loop van de dagen, het is namelijk de basis van de meeste andere ademhalingsoefeningen. Het is ook de basisoefening die ons uit angstaanvallen, depressie, chronische stress en hyperventilatie heeft gehaald.

 

 

Daarnaast raden we je aan om de 5 minuten 5 sec in – 5 seconden uit techniek (5x5x5x) te blijven toepassen, net als de super korte 4-7-8 techniek voor en na het eten. Om diepe ontspanning te creëren op 2 minuten tijd is de 10x techniek enorm effectief. Als je deze elke dag 2x zou doen, zal je nog veel sneller en veel meer resultaten bereiken (we gaan niets verklappen van de surprise).

 

 

Dit alles is uiteraard alleen maar goede raad en het is aan jou of je het opvolgt of niet. Je zult gewoon vanzelf merken wat het met je doet en hoe het je leven positief beïnvloedt. Wij van Munira’s Childsplay passen deze basisoefeningen ook elke dag toe sinds we ze geleerd hebben, omdat ze onze levenskwaliteit verbeteren. Heel veel succes, maar vooral veel plezier en ontspanning gewenst!

 

 

5. Maak kans op de opnamebundel + extra techniek

 

 

Op elke 24e dag van de maand geven we aan 1 persoon de opnamebundel inclusief een extra ademhalingstechniek die niet in de challenge voorkwam cadeau. Er zijn echter wel enkele simpele voorwaarden waaraan je hoort te voldoen om in aanmerking te komen. We willen namelijk alleen echt geëngageerde deelnemers belonen voor hun inzet. Het is niet fair tegenover deelnemers die actief hebben meegedaan wanneer iemand die nauwelijks moeite heeft gedaan een bonus krijgt. Hieronder staan de criteria waar we ons op baseren:

 

 1. Alleen wie de laatste mail heeft ontvangen én
 2. die actief* heeft meegedaan in de Facebookgroep én
 3. die over minder dan 4 van de 6 technieken de 2e herinneringsmails heeft gekregen én
 4. die ons een mail terugstuurt met zijn/haar/x (Facebook)naam na de laatste mail (21e van de maand), maar vóór 12u ’s middags op de 24e van de maand.

*onder actief in de Facebookgroep verstaan we dat er ook echt interactie met elkaar is:

 • Reageren op onze posts (liken mag zeker ook – indien je het ook echt leuk of interessant vindt, ga niet liken om te liken – maar is wat droog)
 • Je ervaring(en) delen per techniek
 • Feedback geven (indien iets je opvalt of stoort).
 • Vragen stellen (als er vragen zijn die niet reeds in de mails, groep of in dit e-boek beantwoord worden natuurlijk, vragen stellen om vragen te stellen is onnodig en tijdverspilling voor iedereen); dit alleen in de groep en onder de berichten die daarvoor bedoeld zijn (niet in privéberichten of via mail, zo behouden we het overzicht).
* Alleen van toepassing wanneer er meer dan 3 mensen aan bovenstaande criteria voldoen.

6. Getuigenissen

 

Over de opnames zelf

“Je hebt een erg aangename stem om naar te luisteren. Je legt ook alles goed en duidelijk uit.”

Nina

“Je hebt een aangename rustige stem om naar te luisteren. Ik kan helemaal zakken in de rust die je overbrengt. Ik voel me rustig wanneer ik start met de oefeningen. De opnames zijn van goede kwaliteit.”

Nele

“Ik vind dat je alle oefeningen echt goed uitlegt! De technieken, welke houding je net moet aannemen, je begeleiding als we effectief bezig zijn. Heel erg fijn. Dit is iets wat ik vaak al miste bij het uitproberen van oefeningen die ik zelf al eens opzocht. Dus dankjewel hiervoor!”

Nina

Over het effect van de oefeningen

“Was fijn zo even 5 minuutjes stil te staan bij mezelf! En je komt op die 5 minuten meer te weten dan dat ik verwacht had! Ga vandaag ook zeker proberen af en toe hier tijd voor te maken.”

Nina

“Door de oefeningen te doen ben ik mij terug meer bewust geworden van mijn ademhaling (blijkbaar hyperventileer ik). Mijn stress is niet opeens verminderd maar ik let wel meerdere keren per dag bewust op mijn ademhaling waardoor ik stilaan weer iets beter adem. De oefeningen bleken ook een opstapje naar meditatie/mindfulness (hetgeen mij helpt maar waarvoor ik zogezegd nooit tijd heb) dus het heeft mij eigenlijk terug op het juiste pad gebracht, waarvoor dank!! ”

San

“Ik heb nogal zenuwen voor mijn sollicitatiegesprek vrijdag. Maar zonder ademhalingsoefeningen door de dag was het vast erger!”

Jessica

Over de “centrerende ademhaling”

“Je borstkast gaat er goed mee open. Ik heb het liggend gegaan, zo ervaar ik minder spanning en kan ik dieper ademhalen.”

Stefie

Over de “10x ademhaling”

“Ik was vandaag wat vermoeid opgestaan (gisteren avondles gehad) en voelde me alsof ik een middagdutje kon gebruiken. Toen ik mijn ogen opende na deze oefening voelde het net of ik een kleine power-nap had gedaan.”

Stefie

“Wat mij opvalt is, dat het mij enorm ontspant, dus ik ben blij met deze oefening. Ik merkte vooral een groot verschil op met de vorige oefening, die van 10 keer ademhaling. Die van 10 keer deed me enorm veel deugd, ik voelde me direct een stuk meer ontspannen en werd me meer bewust van alles rondom mij (als in: plots hoorde ik vanuit de slaapkamer vogeltjes fluiten die volgens mij al de hele tijd bezig waren ;-)) dus echt een geslaagde oefening voor mij die ik vaak ga toepassen denk ik!”

Nina

Over verrassende inzichten

“Buikademhaling is iets dat ik gelukkig wel goed ken maar ik merkte na deze oefening en na er een dagje op te letten, dat ik deze veel te weinig toepas hoewel dit vroeger als vanzelf ging… dit duidt wel op een soort gejaagdheid en onderliggende stress. Nu ik me hier terug wat bewuster van ben, helpt dit zeker wel om terug wat meer te aarden en de voeling met het hier en nu terug te krijgen! Ik kijk dus al uit naar de volgende oefeningen!”

Nina

“Ergens naar toe ademen is mij nog nooit gelukt, zulke oefeningen roepen altijd weerstand op. Omdat ik weet dat mijn bloed vol zuurstof niet te sturen is…. Zegt mijn verstand. Oei, zou dat misschien niet waar zijn, kunnen wij echt zuurstof sturen? […] Ik adem altijd nauwelijks hoorbaar en nauwelijks voelbaar…., met af en toe een echte diepe ademhaling…. Nooit zo bij stilgestaan….”

Annemieke

Over na het einde van de challenge

“Ondertussen beoefen ik bijna dagelijks min. 1 van de aangeboden technieken.”

Anoniem

“Ik doe sommige oefeningen nog wel dagelijks voor ik ga slapen. Het geeft me echt meer rust! Door op de ademhaling te focussen kan ik ook ff mijn piekergedrag en chaos in mijn hoofd afzetten.”

Jessica

Deze mensen en ook de anderen die hebben meegedaan met de testrondes hebben stuk voor stuk veel gehad aan de 6 oefeningen met begeleiding. We zijn er heel dankbaar voor dat we hen op deze manier konden helpen meer rust en ontspanning te vinden in het dagelijkse leven en vooral dat hun stressniveau’s ook effectief zijn gedaald. Als zij het kunnen, kan jij het ook! Doe mee met de Gratis Anti-Stress Challenge en verander je leven! Schrijf je in via de link hieronder.

Veel liefs,

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...