Herken jij jezelf hierin?​

Lijkt het alsof je langzaamaan sterft vanbinnen?

Heb je het idee dat je lichaam tegen jou werkt?

Ben je symptoombestrijding beu?

Voel je dat je meer uit je leven kan halen?

De reguliere medische route kon je geen oplossingen aanreiken voor je lichamelijke, emotionele, mentale en energetische uitdagingen.

Je weet niet goed wat er nu echt gaande is. Alles werkt tegen, je loopt tegen muren aan, iets in jou schreeuwt, maar je weet niet goed waarom of je begrijpt de boodschap niet goed.

Wat kan je doen?​

De oplossing is vertragen, even stoppen, kijken rondom en vooral ook ín jezelf. Dan begint de rollercoaster pas echt, wat je eruit haal en hoe je er zelf uit komt is van onschatbare waarde.

Dat is hoe het bij mij is gegaan. Ik heb mezelf terug gevonden en nu nog elke dag kom ik dichter tot mezelf.

Stress verlagen is het begin van een nieuwe (leef)wereld​

Doordat ik mijn stressniveau heb kunnen verlagen ontdekte ik talenten die buiten de ‘normale’ gang van zaken hoorden. Mijn hoogsensitiviteit is daarbij mijn leidraad geworden, alsook een meerwaarde voor mijn werk. Niet alleen kwamen onvermoede zaken naar boven doordat ik leerde mijn stress te managen, mijn lichaam kon zich toen ook eindelijk herstellen.

Ook jouw unieke talenten kunnen weer bovenkomen en ook jij kan meer beginnen voelen of je hoogsensitiviteit inzetten ipv dat het je tegenhoudt in het leven. Wees wel bereid dat je op een pad stapt naar zelf-ontwikkeling. Eens je daar aan begint, kan je niet meer terug. Eens je bewuster begint te leven, kan je namelijk de spiegel niet meer ont-zien.

Ook mijn persoonlijke ontwikkeling staat nooit meer stil. Steeds weer ontdek ik op speelse manier (dankzij meditaties) nieuwe vaardigheden die ik daarna verder kan ontwikkelen (zoals contact leggen met bomen en mijn hogere zelf, astraal reizen, orakelkaarten raadplegen, … ).

Steun en begeleiding

Deze rollercoaster is alles behalve een plezierritje, het is geen ritje dat je ‘zomaar even’ alleen kan doen. Het is zeker mogelijk, maar gemakkelijk is het echt niet. Als je steun kan vinden bij een of meerdere personen en daarnaast ook begeleid of opgevolgd wordt door een professional die weet wat hij of zij doet of hoort te doen, dan is de helse rit al een heel stuk draaglijker.

Is dit iets voor mij?

Er bestaan wel honderden therapieën en duizenden therapeuten per therapie. Niet elke therapie werkt voor iedereen en niet met elke therapeut heb je een klik. Elke therapeut heeft ook wel een bepaald doelpubliek in gedachten, mensen die hij of zij het beste kan helpen naar zijn of haar kennis en kunde, specialisatie, passie, …

Voor wie is mijn praktijk bedoeld?

 • Voor iedereen van 4 tot 70 jaar die coachable is en voor langere tijd (minstens 30 minuten) op een behandeltafel kan liggen, zowel op de rug als op de buik. Voor fonoforesebehandelingen is enkel op de rug liggen noodzakelijk.
 • Man, vrouw of ‘x’
 • Jouw identiteit/levenswijze, religie/ spiritualiteit/levensvisie, jouw huidskleur, land van herkomst etc. doen er voor ons absoluut niet toe en we verwachten dat je ons ook op diezelfde manier respecteert.
 • Je hebt er geen probleem mee om door een (jongere/oudere) vrouw behandeld, gecoacht, begeleid en aangeraakt te worden.
 • Iedereen die aan de onderstaande 5 ‘criteria’ / ‘voorwaarden’ voldoet, zie verder voor meer uitleg bij elk puntje:
 1. Je leeft niet het optimale leven dat je wilt leven
 2. Je wilt oprecht geholpen worden
 3. Je wilt oorzaken op holistische wijze aanpakken
 4. Je bent open minded
 5. Je bent committed

U leeft niet het optimale leven dat u wilt leven

Uw levenskwaliteit laat te wensen over. U weet en voelt dat er méér is dan ‘dit’, u weet en voelt dat u meer kan (zijn) dan wat u nu kan/bent, maar het lijkt alsof iets in uzelf of buiten uzelf (wat in feite een weerspiegeling is van iets in uzelf) u tegenhoudt, u vasthoudt.

Uw algeheel welzijn lijdt hier dus onder. Dit kan door één of meerdere van de volgende factoren veroorzaakt worden: u heeft lichamelijkegeestelijkeemotioneleenergetischespirituele en/of financiële klachten. Hieronder staat een niet-exhaustieve lijst van mogelijke problemen die u dan ondervindt.

  • U hebt enorm veel / chronische stress.
  • U bent constant moe, u hebt geen energie of fut om nog dingen te doen ook al vindt u ze leuk, u heeft een energetische boost nodig.
  • U hebt een lichamelijke kwaal die maar niet weg lijkt te gaan ondanks medicatie, directe behandeling, lichaamstherapie, … (bv. steeds terugkerende wratten, acne, psoriasis, eczeem, darmproblemen, constipatie, diarree, hoofdpijn, benauwdheid, allergieën, …) en u wilt een andere blik op de zaak (bv. symboliek, onderliggende oorzaak, psychosomatiek, immuunsysteem, …) en een alternatieve behandeling die holistisch te werk gaat (beweging, voeding, gedachtes, emoties, energie, … )
  • U merkt dat uw gedachtes en/of emoties uw lichaam beïnvloeden, maar u zit vast.
  • U weet het even allemaal niet meer, u bent uzelf niet meer, u bent uzelf verloren, u houdt niet van uzelf, maar u heeft nog de wil en oude dromen + doelen ergens diep verstopt en diep van binnen wilt udeze nog verwezenlijken.
  • U kan niet goed met geld omgaan, u weet niet hoe er wel mee om te gaan / het gaat sneller buiten dan het binnen komt / u houdt niet van geld, maar u heeft het wel nodig, … en u wilt hier verandering in brengen.
  • U bent hooggevoelig en u heeft moeite, problemen met bepaalde zaken, zoals uw grenzen stellen, energieverlies, gevoeligheden voor voedingswaren en u wilt hier iets aan doen.

U wilt oprecht geholpen worden

Ik kan onmogelijk iedereen van de wereld helpen. Sommige mensen willen ook niet echt geholpen worden. Dat vind ik natuurlijk jammer, maar daar kan ik helaas niets aan veranderen. Wel kan ik daar mijn grens stellen: wie niet geholpen wilt worden kan en wil ik sowieso ook niet helpen. Hieronder volgt een korte beschrijving die mogelijks wat hard kan aankomen, maar dat is nodig om de juiste grenzen te stellen. Daaronder staat de beschrijving van mijn ideale ‘clienten’ als contrast en positieve noot.

Mensen die alleen komen om hun levensverhaal te vertellen, laten zien hoe erg het allemaal wel niet is en hoe zielig ze wel niet zijn, daarbovenop geen moeite doen tussen de sessies door om uit die put te geraken en daarmee mijn tijd en energie verspillen, daar heb ik – en zij ook – niets aan ook al zou ik ervoor betaald worden.

Wie liever in de slachtofferrol blijft steken, het helpende touw (of zelfs de therapeut) naar beneden trekt of de ladder in stukken breekt i.p.v. de eigen verantwoordelijkheid op te nemen en het touw of de ladder te beklimmen die wordt aangereikt, die mag er zeker van zijn dat geen enkele therapievorm zal werken, dus die van mij ook niet.

Als jij wél geholpen wilt worden én ook bereid bent zelf thuis verder te doen wat we zijn begonnen in de therapiesessie zoals opdrachten, nadenkoefeningen, doorvoeloefeningen, kleine, simpele lichaams-/energie-oefeningen, bewustwordingen … dan bent u bij mij aan het juiste adres.

U wilt oorzaken aanpakken op holistische wijze

U beseft en weet (of u staat voor dit idee open) dat het lichaam, de geest en de ziel één geheel zijn, niet los van elkaar staan en invloed op elkaar hebben. U wilt niet (meer) aan symptoomonderdrukking doen, maar de onderliggende oorzaak of oorzaken aanpakken. U wilt een holistische kijk en behandeling, u wilt uw lichaam ondersteunen, het zelfhelend vermogen ervan weer activeren, u wilt uw lichaam beter leren kennen en begrijpen. U wilt ernaar leren luisteren zodat u er later ook de taal van snapt, hoort wanneer het nog fluistert en dan zelf aan het roer blijft staan om het tij te keren, al dan niet met behulp van een professional, deskundige, specialist, …

U bent open minded

Dit is een absolute must alvorens u bij mij terecht kunt.

Staat u ervoor open om therapie te krijgen van iemand die mogelijks (veel) jonger is dan uzelf?
En staat u ook open voor een andere kijk dan die van de Westerse geneeskunde? Staat u open voor andere therapieën dan medicatie, zalfjes en dergelijke meer? Denk aan Energetische Geneeskunde, Fonoforese, Bachbloesems, Schüsslerzouten, edelstenen, Reiki, … Dan bent u van harte welkom! Mensen die hier niet in geloven maar wel open staan om het te ervaren of te proberen zijn ook welkom. Alleen mensen die hier niet in geloven en er ook niet in willen geloven, kunnen beter bij de reguliere geneeskunde blijven.

Nota: Ik geloof in deze complementaire, helende therapieën die het lichaam en de geest ondersteunen ipv het zwijgen opleggen of zelfs afbreken vanwege mijn eigen ervaringen. Ik ben niet volledig tegen medicatie, soms is het ook écht nodig. Alleen wil ik graag écht resultaat zien en dat is dat de oorzaak wordt weggenomen zodat er geen symptomen meer zijn om pilletjes voor te blijven nemen. Ik zal u dan ook nooit vragen of aansporen om zomaar te stoppen met uw medicatie. Dat doet u in overleg met uw behandelend geneesheer!

U bent committed

Ik wil mensen helpen en begeleiden in hun helingsproces en/of persoonlijke groei traject met als doel een echt verschil te maken en een oplossing te bieden voor de uitdaging(en). Dat is zelden in 1-2-3 gefikst, zeker als iets al járen speelt. Daarom werk ik alleen samen met mensen die écht verandering willen, die weten dat het de tijd vergt die nodig is (geef en gun vooral uzelf ook de tijd!), die weten dat zoiets niet gratis is en die beseffen dat de resultaten niet uit de lucht komen vallen door eventjes ‘een therapiesessie’ te doen. Voor de beste resultaten is er namelijk opvolging en consistentie nodig.

Nota: Als na de kennismakingssessie blijkt dat we geen match zijn of dat ik uw helaas niet kan helpen, gaan we ook niet met elkaar verder. Mogelijks kan ik wel een andere therapie of therapeut aanbevelen voor uw specifieke uitdaging(en).

Losse sessies en traject(en)

Daarom werk ik ook liefst met minstens 3 opeenvolgende sessies, uiteraard bent u nog steeds vrij in uw keuze om terug te komen of voor meer dan 3 sessies langs te komen. Na 10 sessies krijgt u 10% korting, ongeacht of het dezelfde therapievormen waren of niet.

Het traject ‘De reis van hoofd naar hart‘ kunt u zelf op uw eentje starten (of reeds gestart zijn) en mij als ‘hulplijn’ inschakelen wanneer u vastzit of het moeilijk heeft. De therapieën die ik aanbied vormen hier een mooie ondersteuning bij. U kunt ook het traject bij mij starten, waarbij ik u wegwijs maak in de tocht die u gaat ondernemen en waarbij ik u blijf begeleiden doorheen uw groeiproces (indien gewenst).

Duur = afhankelijk van factoren

Als blijkt dat u na 3 sessies prima op u eentje weer verder kan, des te beter! Mocht er heel wat spelen wat niet op een paar sessies opgelost kan worden, dan blijf ik u verder begeleiden tot zolang u weer in uw kracht staat en verder kan. Bij een langer traject kan ik ook meer suggesties bieden voor complementaire therapievormen die uw hele proces bijkomend kunnen ondersteunen.

Let wel, ik hou er niet van om aan het lijntje gehouden te worden, met iemands voeten te spelen (of met mijn voeten te laten spelen) en onnodige tijd te verspillen, niet als patiënt, noch als therapeut. U kunt er dus zeker van zijn dat ik u geen onnodige extra sessies ga aansmeren. Ook kunt u er zeker van zijn, dat als u mij aan het lijntje houdt, de therapie dan ook stante pede stopt. Dit geldt ook op vlak van ’thuiswerk’ doen, afspraken nakomen en tijdig afzeggen of verplaatsen van sessies

Nazorg

Uiteraard bent u nadien (zelfs na jaren) nog steeds welkom voor eenmalige, losse sessies, of ik u toen maar een paar keer of voor een langere periode heb mogen behandelen / begeleiden, maakt mij niet uit. Als u voelt dat u er nood aan hebt, dan kom u terug langs voor een energieboost / opfrisbeurt / ‘onderhoudsbeurt’ of zelfs een nieuw los traject.

No strings attached

Uiteraard kan ik niemand dwingen om terug te komen als ik merk dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Ik spoor iedereen aan om op zijn of haar gevoel af te gaan, ‘voelt u het niet meer’, dat is helemaal ok. Het is en blijft uw eigen keuze en verantwoordelijkheid om al dan niet verder te gaan. Ik behandel het liefst mensen die met zin en enthousiasme langskomen, dan mensen die merken dat ze er niet uithalen wat ze er willen uithalen en liever iets anders willen uitproberen.

Bloed, zweet en tranen

Ik wil alleen maar samenwerken met mensen die weten dat het niet altijd van een leien dakje gaat, dat het soms pijnlijk (emotioneel en/of mentaal) en confronterend kan zijn. Bezie het als het slijpen van een ruwe diamant in een mooie vorm voor optimale schittering. Dat is voor zowel de slijper als de diamant zelf een heel proces. Alleen is deze vergelijking niet helemaal 100% hier: u slijpt in feite uzelf, dat is dankzij de aanwijzingen van de therapeut die van een ander perspectief ziet waar er ‘ander materiaal’, ‘onzuiverheden’ of ‘scherpe kantjes’ zitten.

Weg wijzen vs. weg bewandelen

De therapeut / coach kan niet uw problemen oplossenwel de weg wijzen, u op die weg zetten, u bent nog altijd degene die de weg moet bewandelen, dat kan uw therapeut / coach niet voor jou doen. Die wandeling is nog steeds een heel proces. Het is dus belangrijk dat u op voorhand weet dat dat tijdgeld en moeite vergt, maar dat u ook tegelijkertijd tijd, geld en moeite bespaart tegenover wanneer u het op uw eentje wilt uitdokteren of bij de pakken blijft neerzitten. Maar ‘moeite besparen’ wil ook niet zeggen dat er geen moeite meer gedaan moet worden, vandaar dat ik ook alleen werk met mensen die beseffen dat, als ze tussen de sessies door hun ‘huiswerk‘ doen, het allemaal sneller vooruitgaat.

Doorverwijzingen complementaire therapievormen

Zelf kan ik niet alles aanbieden, vandaar dat ik ook doorstuur naar andere therapeuten van wie ik meen dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan jouw traject voor jouw specifieke probleem of problemen. Bezie dit als complementaire therapie die het genezingsproces of uw persoonlijke groei bevordert naast mijn begeleiding. Ik raad het dan ook ten zeerste aan om het ten minste uit te proberen en te zien wat dat geeft. Mocht u al andere therapieën tegelijkertijd doen, dat kan ik alleen maar aansporen.

Opgelet!

Toch moet ik bij dat laatste wel een kanttekening maken voor de hooggevoeligen, uit eigen ervaring: als u redelijk in het gevoeligste uiterste zit, pas dan op. Als u uw systeem overlaadt met verschillende therapieën, energievormen etc, dan kan het instorten en dan bent u nog veel verder van huis. Dat is bij mij net niet gebeurd. Ik ben mijn therapeute dankbaar dat ze mij gedurende lange tijd verbad om andere therapieën en energiewerk te doen zoals Energy Medecine ( = Energetische Geneeskunde), Yoga, Tai Chi, Qi Gong, QuintSysteme, … vanwege mijn hypergevoelig systeem. Wie weet wat had er anders kunnen gebeuren…

Samenvatting voorwaarden

Kortom, mijn holistische praktijk is alleen bedoeld voor wie

 • écht oplossingen voor zijn of haar problemen / uitdagingen wilt
 • beseft dat alles één geheel is en elkaar beïnvloedt
 • beseft dat leeftijd maar een getal is
 • open staat voor alternatieve wegen
 • committed is

Mijn doel

Mijn doel is dus om de mensen te begeleiden op weg naar een evenwichtig lichaam-geest-ziel-systeem, op kortere tijd, met heel wat minder geldverspilling, met heel wat moeite-en trial-and-error-besparing tegenover mijn eigen traject.

Ikzelf heb er meer dan 10 jaar over gedaan, er gingen 1000-en euro’s door – als het niet meer is – en voordat ik ervoer wat wel werkte, had ik al enorm veel uitgeprobeerd wat niet werkte. Dat wil ik anderen besparen door mijn kennis en ervaring te delen, mijn therapie aan te bieden ter ondersteuning van het hele proces en hen door te sturen naar andere no-nonsense en complementaire therapievormen.

Veel liefs,
Munira

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...